ELINA KILKKU

Olen freelancerina työskentelevä teatteriohjaaja ja näytelmäkirjailija. 


Olen kirjoittanut yli 40 näytelmää ja ohjannut saman verran teatteriesityksiä. Lisäksi olen suunnitellut ja vetänyt yli 20 teatterityöpajaa ja -kurssia. Esikoisromaanini Äideistä paskin julkaistiin vuonna 2014. Tuoreimpiin töihini kuuluvat Rambo Suomen Kansallisteatterissa ja LÄSKI. Rasvainen monologi lihavuudesta Teatteri Takomossa. Tietokirjani Teatterin tyylilajit ilmestyi marraskuussa 2017.

”Juuri tätä varten

TEATTERITAIDE

ON OLEMASSA”*

 
 

Uskon kirjoitetun ja näytellyn sanan voimaan: sanat tarjoavat vertaistukea, naurattavat ja itkettävät, kyseenalaistavat kapitalismin ja murskaavat patriarkaatin. Sanat muuttavat maailmaa.


Teosteni muoto, koko ja kohderyhmät vaihtelevat, mutta käsittelen töissäni yleensä isoja yhteiskunnallisia aiheita kuten suomalaista äärioikeistoa, äitiyttä, väkivaltaa, köyhyyttä, nuorten asioita tai työelämän huonontumista.


Ohjaajana olen kiinnostunut paitsi maailmaa muuttavista sanoista myös hauskojen, viihdyttävien ja voimakkaiden näyttämöteosten luomisesta, historiallisista tyylilajeista sekä MasterChef Australian tyylisestä, lämminhenkisestä ja kannustavasta mutta silti äärimmäisen kunnianhimoisesta työskentelyilmapiiristä.


Ohjaan, koska teatteri sytyttää sanat eloon ja tuo ne katsojien lähelle. Kirjoitan, koska vaikeneminen on tuhoisaa.


* Nina Jääskeläinen/Teatteri&Tanssi 1/2016 esityksestä LÄSKI. Rasvainen monologi lihavuudesta.